Narcissus of Humilis? :video-chat

Er is opgemerkt dat als het gaat om het verleiden van twee soorten mannen voornamelijk opvallen als veroveraars van hofmakerij: Narcissus en Humilis. Narcissus was de jonge man in de Griekse mythologie die verliefd werd op zichzelf na het zien van zijn eigen reflectie in een zwembad. Narcissus is de wortel van de term narcisme of narcist; het streven naar bevrediging uit ijdelheid of egoïstische bewondering voor iemands eigen eigenschappen. Hoe vaak heb je gezien hoe een egocentrische, opscheppende, egoïstische, pua-wannabe klootzak succesvol manipuleerde en arm in arm wegliep met een onwetende en nietsvermoedende vrouw? We zitten daar stomverbaasd over hoe vrouwen hun waakzaamheid laten verslappen en zich laten bedotten door deze taalversies. Zij benaderen de vrouwen met luide stem over wat zij bezitten, doen en rijden. Ze dragen vaak belachelijk dure merknaam kleding en flamboyante Sieraden. Laat hun sleutels zien en praat over hun enorme huis in cottage country, de jachtclub en hoe perfect hun leven is. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb gewoon zin om deze manipulatieve konten in het gezicht te slaan.

Wat bedrieglijk is aan de manier waarop ze vrouwen overtuigen is niet narcisme zelf, maar eerder de oneerlijke en lege manier waarop ze hun oppervlakkige zelf projecteren. Ik geef toe dat ik herstellende ben van veel ondeugden. Onder hen, schaamteloze giftige zelfpromotie. Per ongeluk denkend dat door op te scheppen over wat er niet echt toe doet … ik mijn ideale vrouw zou lokken. De ware inhoud van iemands karakter is nederigheid. De manier waarop hij blijk geeft van echte belangstelling en dat hij oprecht om hem geeft. Zijn persoonlijkheid en vermogen om empathie te tonen bepalen wie hij is. Het is belangrijk om te vermelden dat gezond narcisme bestaat.

Een man met deze kwaliteit projecteert realistische zelfrespect en echte emotie. Het tegenovergestelde van de ongezonde narcist die zijn ware kleuren verbergt en zijn emoties begraaft achter een masker van illusie. De gezonde narcist praat over hoe hard hij gewerkt heeft om zijn diploma of certificaat te krijgen. Hoe moeilijk het leven was en hoe hij ervan leerde. Hij is trots op zijn littekens en schaamt zich niet om zijn moeilijke verhaal te delen. Hij is er trots op dat hij een student van het leven is en ondanks zijn ervaring en opleiding weinig Weet. Hij vist nooit naar complimenten en ziet zijn gelijken als gelijken. Een echt opgeleide Heer, niet zozeer in de zin van instelling, maar eerder van bewonderenswaardige houding. Een man waar de meeste vrouwen voor zouden sterven.

Humilis

Als het om verkering gaat, is er geen betere kwaliteit dan nederigheid. Ja Ya Ya, vertrouwen is de sleutel en bla bla bla bla maar de moed hebben om de waarheid te onthullen op een assertieve en nederige manier is de winnende formule die je zal onderscheiden van de schapen. Vrouwen houden van vertrouwen, maar meer nog, ze willen de waarheid zien. Opscheppen is op zichzelf een gebrek aan durf en laffe aanpak om niet te durven zijn wie je echt bent.

Latijn voor nederig. Humilis is het vermogen om opscheppen te voorkomen en je persoonlijkheid het woord te laten voeren. Uw vermogen om haar in ontzag achter te laten met de meest krachtige instrumenten waarmee de Almachtige u vereert; uw charisma, vrijgevigheid, intelligentie, vermogen om hartstochtelijk te debatteren en romantiek haar met een stralende blik van passie. Je vermogen om sympathiek, empathisch te zijn, interesse te tonen en relevante vragen te stellen waardoor ze meer van de echte jou wil. Confucius zei ooit:”nederigheid is de solide basis van alle deugden”. Vertaling; nederig zijn is de sleutel tot succes en vervulling.

En als dit artikel niet genoeg was om je te overtuigen dat nederigheid de post krachtige weg is om te nemen. Denk aan het verhaal van Narcissus. Weet je nog dat zwembad waar hij in speelde?… hij verdronk erin.

Ik laat je met twee citaten die veel over laten om over na te denken.
“Bravoure kan de menigte beroeren, maar moed heeft geen publiek nodig.”- T. F. Hodge
“Wie kent zichzelf een opschepper, laat hem dit vrezen, want het zal gebeuren dat elke opschepper een kont zal vinden” – William Shakespeare