Facebook-chat – een verslavende online activiteit?

Om te stellen dat Facebook verslavend is, zou het duidelijk zijn. Veel mensen kunnen gewoon niet zonder Facebook – ze gebruiken het om vrienden en familie te evalueren, nieuws en roddels te delen, games en grappen te spelen enzovoort. Maar een ander deel van Facebook dat echt van gewone online gebruikers naar Facebook-verslaafden is overgestapt, is chatten.

Ja, Facebook-chat is een van de verklaringen waarom grote aantallen mensen dagelijks op Facebook op bezoek komen en blijven.

Zo werkt het: automatisch, zodra je inlogt, heb je bewezen dat je online bent in de Facebook-chatwidget die in de widgetbalk aan het einde van een Facebook-pagina lijkt te staan. Tenzij u natuurlijk op “Go Offline” klikt in de opties van de Facebook-chatwidget, zult u door vrienden als “online” worden gezien.

En weet je wat. Dan is de kans groot dat u een melding van het nieuwe chatbericht van de vriend ontdekt. Voor degenen die een paar vrienden hebben, zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. Maar als je gewoon vrienden hebt binnen de honderden, wees dan klaar om chatberichten te accepteren.

Chatten op internet is een manier om direct contact te leggen met vrienden, vrienden en familie. Het is niet iets totaal nieuws, speculeren dat Facebook-ontwikkelaars herkennen dat chatten tot de topactiviteiten online behoort, ze hebben dit toegevoegd aan Facebook.

Waarom is chatten op Facebook verslavend met a, praat je met echte vrienden en contacten die je echt kent en nooit een onbekende, terwijl je andere chatsystemen zou ervaren. Dus een eenvoudig “Hallo” -chatbericht van de lang verloren vriend kan een urenlange herinneringsherinnering zijn “onthoud die oude dagen”. En voor erg lang wordt het belangrijkste uur twee uur.

Dan verschijnt er weer een melding in de chat, deze keer van een andere vriend. En nooit lang, je communiceert met twee of tien mensen. Ja, het vindt plaats. Het is niet echt een probleem als je het niet druk hebt, maar als je gewoon aan het werk bent, kan dit je tijd en moeite verspillen en je projecten uitstellen.

Nog een reden waarom Facebook-chat verslavend is, is het feit dat Facebook het zo handig maakt. Vergeet dat je moet inloggen op een andere website of software (zoals Yahoo Messenger of Skype), zodat je meteen met je Facebook-vrienden kunt praten. De chat-balk is er zeker en je kunt zelfs een chatvenster openen, zodat je kunt blijven chatten, zelfs als je nog Facebook hebt, zo lang als je nog steeds bent ingelogd.

De enige echte factor die ontbreekt in de Facebook-chat is audio- en videochat. U zult echter software van derden tegenkomen die u helpt om met uw Facebook-vrienden te praten met behulp van audio en video. Stel je voor hoe verslavend het kan zijn als video en audio in Facebook-chat worden gestopt.

Om de afhankelijkheid van Facebook-chat te voorkomen, adviseer ik om geen chatberichten te beantwoorden van vrienden waarvan je weet dat ze er de voorkeur aan geven om uren te chatten, of hen laten weten dat je alleen maar voor een bepaald aantal minuten kunt chatten. Chatten op Facebook is leuk en kan productief zijn, en het is mogelijk zonder er altijd aan vast te zitten.

Het klinkt duidelijk, maar mensen die een wazig gevoel hebben van wat ze willen krijgen gewoon een fuzzy versie van wat ze willen in ruil. Je denkt niet alleen maar: “Ik wil een intelligente partner.” In plaats daarvan weet u hoe de intelligentie er uit moet zien te zien, bijvoorbeeld ‘ik wil een partner die leest over onderwerpen waar hij / zij om geeft’. Weet dat als je definieert wat je wilt, je het vindt.

Je geeft prioriteit aan zelfzorg. Het is een mythe dat we onze partners over onszelf moeten plaatsen. Als je jezelf in de grond drijft, zorg dan voor iedereen, maar je wordt waarschijnlijk geminacht, leeggezogen en pissig. Zelfs liefde is niet egoistisch, daarom wil je iemand aantrekken die je behandelt met het respect en de zorg die je verdient. Dus ga je gang, wees een beetje egoïstisch!