Blinde datum versus internetdatum

Je vriend heeft besloten dat je hulp nodig hebt met je sociale leven, dus ze maakt je klaar met een blind date … een vriend van een vriend van een vriend. Jij, dwaas, accepteer het. Nu ben je daar. Het is minder dan een uur geleden dat je werd voorgesteld. Je zit in een Thais restaurant en je haat Thais eten. De voorgerecht is nog niet geserveerd.

Zijn idee van verlichte conversatie is wie er in de laatste vier zit … je houdt niet van sporten.

Hij weet het wekelijkse tv-schema letterlijk … je hebt in maanden geen film meer doorlopen omdat je marathons hebt lopen en vrijwilligerswerk hebt gedaan bij de plaatselijke voedselbank.

Hij zegt: “Vrijwilligerswerk is een verspilling van tijd, omdat je die mensen toch niet kunt helpen.” Je kijkt naar je horloge; zie dat het nog maar 10 minuten geleden is dat je er voor het laatst voor hebt gekeken en je afvraagt ​​hoe lang het nog duurt voordat je je sierlijk van de situatie kunt verwijderen. Ben je daar geweest?

Stel je nu een date voor met iemand die je via internet-dating hebt ontmoet en waarmee je al geruime tijd online chat en e-mails uitwisselt. Ten eerste hoeft u niet te worden geïntroduceerd. Je kent deze man al. Je zit in een Italiaans restaurant en je geniet van een heerlijke maaltijd omdat je weet dat de ander favoriet is in het Italiaans.

Het gesprek stroomt gemakkelijk als je gemeenschappelijke interesses bespreekt. Hij rent met marathons en houdt van geschiedenis net als jij. Je praat graag over het vrijwilligerswerk waar ieder van jullie bij betrokken is. Je kijkt op je horloge en ontdekt dat het laat is … erg laat … waar is de tijd voorbij.
Er is een groot verschil tussen een goedwillende vriend die je ‘in de maling neemt’ en een man kiest die jouw interesses en voorkeuren deelt, nietwaar? Nu, welke zou je liever hebben?