Uit elkaar groeien? Hoe grotere intimiteit te creëren

Het is een zorg waar de meeste koppels op een bepaald moment mee worstelen tijdens hun relatie.

Ongeacht hun leeftijd, inkomen, etniciteit of status, bijna elk paar staat voor de angst dat ze uit elkaar groeien in plaats van dichter bij elkaar.

Sterker nog, veel mensen worden op een ochtend wakker om te ontdekken dat de persoon die naast hen slaapt bijna een volkomen vreemde is geworden.

“We leven samen als kamergenoten” is een frustratie die ik veel te vaak hoor.

Dat gezegd hebbende, is er al een zee van advies beschikbaar over de kwestie van toenemende intimiteit.

Er is echter één methode die velen over het hoofd zien. Het is een eenvoudige strategie die niet alleen resulteert in een diepere intimiteit, maar ook een gevoel van doelgerichtheid en vreugde.

Dus wat is deze wonderstrategie? Het is gewoon de handeling van (als een paar) zijn van dienst aan anderen.

Nu realiseer ik me dat er misschien wat oogverblindendheid is, maar de waarheid is dat wanneer je je concentreert op het helpen van anderen, je de neiging hebt om veel meer terug te krijgen dan je geeft.

Veel stellen die samen dienen of vrijwilliger zijn, worden sterker door hun inzet voor een hoger doel.

Overweeg deze voorbeelden van voordelen die uw relatie zal krijgen door te dienen ter ondersteuning van een nobele zaak:

 

  • Het geeft je een groter doel dan jezelf om voor te gedijen. Als gevolg hiervan zul je dichter bij elkaar worden getrokken door je wederzijdse interesse, participatie en passie om hetzelfde doel te bereiken.
  • Het helpen van anderen met minder geluk heeft de neiging om onze eigen levens en relaties in perspectief te plaatsen. Veel paren beseffen de pure dwaasheid om elkaar als vanzelfsprekend te beschouwen.
  • Je ontdekt nieuwe dimensies in elkaar. Koppels observeren vaak kwaliteiten, vaardigheden en capaciteiten die hun partners bezitten, die misschien onopgemerkt zijn gebleven in hun dagelijks leven. Dit gevoel van ontdekking is opwindend – en sexy!
  • Je respect voor elkaar groeit. Als je niet oppast, zal wederzijdse bewondering tussen jou groeien omdat je uit je comfortzone stapt om een ​​verschil in de wereld te maken.
  • Hopelijk begin je te beseffen hoe nuttig het is om anderen te helpen je relatie te verbeteren en de diepere intimiteit te creëren die jullie beiden verdienen.

Waar het om gaat is, wanneer je besluit anderen te helpen, help je jezelf ook – en een grotere intimiteit is slechts het topje van de ijsberg van vele geweldige voordelen die je zult ontvangen.

Klinkt als een win-win situatie voor mij!

Als u gedachten, meningen of opmerkingen heeft, kunt u dit met ons delen door hieronder te reageren. Als je dit bericht nuttig hebt gevonden, deel het dan en geef het door!